Home  /  Toate articolele  /  Idei de vacanta  /  De ce vizitam Palatul Versailles

De ce vizitam Palatul Versailles

Palatul Versailles este mai mult decat un simbol al Parisului si al Frantei, este un simbol al intregului continent in fata turistilor din toate colturile lumii. Impresionanta constructie are peste 2000 de ferestre prin care intra razele soarelui in fiecare dimineata si cine stie cate pasaje si treceri ascunse dupa se obisnuia in vremurile de mult apuse.

 

Regele Ludovic al XIII-lea a fost primul care a construit aici un mic castel, insa cu timpul a acesta a evoluat si s-a transformat in splendoarea pe care o putem vizita astazi. Desi tot complexul in sine este de o importanta foarte mare, cateva locuri cu precadere trebuie vizitate, iar dintre acestea amintim apartamentul reginei cu patru mari camere, dintre care ultima, dormitorul cel mai mare, a fost locul unde au venit pe lume copii regilor.

 

Tot aici gasim si renumita sala a oglinzilor ce se intinde pe o distanta de 75 de metri in lungime, aproape 10 metri in latime si 12 in inaltime. Exista date precise conform carora regele trecea pe aici aproape zilnic atunci cand se indrepta catre apartamentul sau, deci stand si admirand maretia de alta data s-ar putea sa-ti para rau ca te-ai nascut poate prea tarziu.

 

Gradinile care inconjoara toata zona sunt superbe si perfecte din punct de vedere matematic si geometric. In interiorul lor sunt amplasate foarte multe fantani arteziene care racoresc aerul si ofera tuturor celor ce ajung aici niste peisaje incredibile. Din sala oglinzilor se poate admira gradina in toata splendoarea ei prin intermediul geamurilor lungi existente aici, iar fotografiile pe care le poti face inlocuiesc orice alte poze din orice alta locatie de pana acum.

 

Odata ajuns aici este pacat sa petreci cateva ore si sa pleci pentru ca timpul investit nu va fi, cu siguranta, suficient. Daca vrei sa obtii o idee generala si sa acumulezi cat mai multa informatie este necesar sa petreci o zi intreaga plimbandu-te prin gradini, admirand peisajele sau vizitand palatul. In cazul in care te gandesti ca ti se va face foarme, trebuie sa-ti spun ca exista destule restaurante de unde iti poti alege un meniu regesc.

 

Drumul pana Paris nu reprezinta deloc o problema deoarece infrastructura dezvoltata precum si sistemul de transport rutier si aerian exceptional vor face distanta sa para foarte scurta. Una dintre cele mai bune solutii este sa optezi pentru o cursa aeriana direct din capitala tarii noastre, Bucuresti, insa nici o drumetie cu masina nu este de neglijat avand in vedere toate statele prin care treci pana ajungi la destinatie, astfel ca totul poate deveni un mare tur european.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Spune-ti parerea