Obiective Turistice in TurciaAtractii Turistice Turcia

Turcia se afla la confluenta a doua mari civilizatii: cea orientala si cea occidentala si reprezinta un amalgam de traditii vestice si estice, o punte intre cultura europeana si cea asiatica. Minunile culturale si arheologice ale Turciei, impreuna cu coasta mediteraneana, atrag milioane de calatori din toate colturile lumii in fiecare an.

Atractii turistice:

Multe sunt minuna?iile pe care Turcia le pune la dispozitie vizitatorilor sai, dintre acestea amintim: cetatea Troiei, terasele de calcar de la Pamukkale, catedrala Sfanta Sofia, podul de pe Bosfor, casa Fecioarei Maria din Efes, cele 7 biserici din Apocalipsa.

Istanbul:

Istanbul (gr. eis tin voli: in oras) este unul dintre cele mai frumoase si mai importante orase ale Turciei. Vechea denumire – Constantinopolul –, ne trimite cu gandul la intemeietorul acestei cetati: împãratul Constantin cel Mare (272-337 d.Hr.). Cel ce paseste pentru prima oara in Istanbul – fosta capitala a imperiilor Bizantin si Otoman –, devine dintr-o data vrajit de obiectivele turistice pe care acest deosebit oras le pune la dispozitie spre delectarea celor ce-i "calca pragul". Hagia Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi sau Marele Bazar sunt doar cateva dintre acele locuri minunate ce fac din calatoria dumneavoastra un moment de neuitat.

Shopping in Marele Bazar - Este cel mai pitoresc loc pentru shopping din oras unde aveti la dispozitie peste 2.500 de magazine unde sa faceti cumparaturi..Puteti cumpara covoare turcesti lucrate artizanal, cu fir din aur si argint, dar si haine moderne, la preturi modice. Tot in bazar veti gasi si magazine de antichitati, de unde puteti cumpara suveniruri care amintesc de marele Imperiu Otoman: vase metalice, copii dupa sabii turcesti medievale sau flinte folosite acum 500 de ani. Ceramica turca este deosebita, in magazinele specializate gasiti vase pitoresti la preturi foarte mici.

Legenda si elenism:

Odata cu ocuparea vechiului teritoriu al imperiului bizantin, otomanii au intrat si in posesia mostenirii elene. Cetatea Efesului, cetatea Miletului sau cetatea Troiei, sunt doar cateva dintre acele marturii ce aduc aminte de monopolul politic dar si cultural pe care elenii il ocupau in antichitate, in acea perioada istorica dominata de setea dupa putere. Templele atat de bine conservate aduc aminte de religia politeista, de legendele acestora, dar si de maiestria de care dadeau dovada in momentul in care isi concretizau ideile prin lucrul mainilor lor, reliefand adevarata arta. Nu trebuie uitat faptul ca pe teritoriul actual al Turciei odata si-au aflau locul doua dintre cele 7 minuni ale lumii: Templu zeitei Artemis din Efes si Mausoleul din Halicarnas.

Bucataria si bauturile:

Bucataria turceasca este diversa dar in acelasi timp si foarte gustoasa. Turcii sunt renumiti pe plan iternational datorita mancarurilor dar si bauturilor sale alese, situandu-se din acest punct de vedere pe locul 3. Cafeaua turceasca vine din Etiopia si a fost introdusa in Istanbul de catre guvernatorul Yemenului in sec. 16. Bautura nationala este Yeni Raki, cunoscut si sub numele de “puterea Leului”. Mancare traditionala e kebab, borek, dolma, dulciuri precum baclava sau rahat.Turcia

 
Cariere | Conditii anulare | Conditii de comercializare | Regulament concurs
Politica de confidentialitate | PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C
Statistici web ANAT
Copyright © 2014 Genius Travel. Toate drepturile rezervate.